基本信息
文件名称:英文常识有关题目及答案.doc
文件大小:24.56 KB
总页数:11 页
更新时间:2025-09-12
总字数:约8.14千字
文档摘要

英文常识有关题目及答案

一、单项选择题

1.ThecapitalcityofEnglandis_.

A.NewYork

B.London

C.Paris

D.Sydney

答案:B

2.ThenationalflagoftheUnitedStatesis_.

A.UnionJack

B.StarsandStripes

C.MapleLeafFlag

D.Tricolour

答案:B

3.WhichofthefollowingisaBritishEnglishword?

A.elevator

B.apartment

C.autumn

D.cookie

答案:C

4.“TheCanterburyTales”waswrittenby_.

A.WilliamShakespeare

B.GeoffreyChaucer

C.CharlesDickens

D.JaneAusten

答案:B

5.Thelargestoceanintheworldis_.

A.theAtlanticOcean

B.theIndianOcean

C.thePacificOcean

D.theArcticOcean

答案:C

6.ThanksgivingDayisatraditionalfestivalin_.

A.theUnitedKingdom

B.Australia

C.theUnitedStates

D.Canada

答案:C

7.WhichletterisnotintheEnglishalphabetbutisoftenusedinsomeabbreviations?

A.

B.@

C.

D.$

答案:A

8.TheOlympicGamesareheldevery_years.

A.two

B.three

C.four

D.five

答案:C

9.ThesymboloftheDemocraticPartyintheUSis_.

A.elephant

B.donkey

C.lion

D.eagle

答案:B

10.ThelanguagespokeninBrazilis_.

A.English

B.Spanish

C.Portuguese

D.French

答案:C

二、多项选择题

1.WhichofthefollowingarecountriesinEurope?

A.Italy

B.Brazil

C.Germany

D.Australia

答案:AC

2.WhichofthefollowingarefamousEnglishplaywrights?

A.WilliamShakespeare

B.GeorgeBernardShaw

C.OscarWilde

D.ArthurMiller

答案:ABC

3.Whichofthefollowingareinternationalorganizations?

A.UN(UnitedNations)

B.NATO(NorthAtlanticTreatyOrganization)

C.FIFA(FédérationInternationaledeFootballAssociation)

D.WHO(WorldHealthOrganization)

答案:ABCD

4.WhichofthefollowingareEnglish-speakingcountries?

A.Ireland

B.SouthAfrica

C.Singapore

D.Japan

答案:ABC

5.WhichofthefollowingaretypesofEnglishliterature?

A.poetry

B.novel

C.drama

D.essay

答案:ABCD

6.WhichofthefollowingarefamouslandmarksintheUnitedStates?

A.TheStatueofLiberty

B.TheEiffelTower

C.TheGoldenGateBridge

D.BigBen

答案:AC

7.WhichofthefollowingarecolorsinEnglish?

A.pin