基本信息
文件名称:六级考试试题真题及答案.doc
文件大小:23.54 KB
总页数:9 页
更新时间:2025-09-26
总字数:约6.69千字
文档摘要

六级考试试题真题及答案

一、单项选择题

1.Theauthorsattitudetowardstheissueis_____.

A.neutral

B.positive

C.negative

D.notclear

答案:A

2.Themainideaofthepassageisto_____.

A.introduceanewtheory

B.discussasocialphenomenon

C.presentanexperimentalresult

D.argueforacertainpolicy

答案:B

3.Accordingtothepassage,whichofthefollowingistrue?

A.Allpeopleprefercoffeetotea.

B.Coffeeismorepopularthanteainsomecountries.

C.TeaisonlydrunkinAsia.

D.Coffeeandteahavethesameeffectonpeople.

答案:B

4.Thewordperceiveinthepassagemostprobablymeans_____.

A.understand

B.notice

C.feel

D.think

答案:B

5.Thepurposeoftheauthorinwritingthispassageisto_____.

A.entertainreaders

B.persuadereaders

C.informreaders

D.arguewithreaders

答案:C

6.Thetoneofthepassageis_____.

A.humorous

B.serious

C.ironic

D.sarcastic

答案:B

7.Thepassageismainlydevelopedby_____.

A.givingexamples

B.makingcomparisons

C.presentingcausesandeffects

D.followingtheorderoftime

答案:A

8.Thewordconsequentlyinthepassageindicatesa_____.

A.cause-effectrelationship

B.timesequence

C.contrast

D.comparison

答案:A

9.TheauthormentionsXinorderto_____.

A.supporthismainpoint

B.introduceanewtopic

C.provideanexample

D.contradictapreviousstatement

答案:A

10.Whichofthefollowingisthebesttitleforthepassage?

A.TheBenefitsofCoffee

B.TheDifferencesbetweenCoffeeandTea

C.Coffeevs.Tea:APopularDebate

D.TheImpactofCoffeeonHealth

答案:C

二、多项选择题

1.ThefollowingaspectsarementionedinthepassageEXCEPT_____.

A.thehistoryofcoffee

B.theproductionprocessoftea

C.theculturalsignificanceofcoffee

D.thehealtheffectsoftea

答案:ABD

2.TheauthormayagreewiththefollowingstatementsEXCEPT_____.

A.Coffeeismoreaddictivethantea.

B.Teaisbetterfordigestionthancoffee.

C.Coffeeandteahavedifferentflavors.

D.Bothcoffeeandteacanimproveconcentration.

答案:A

3.Thef